Handige tips voor onderhoud

Niet alle tuinmeubelen kunnen erg goed tegen weer en wind, denk bijvoorbeeld aan hout, houten tuinmeubelen slijten namelijk sneller en zeker als ze onbehandeld zijn. Ook aluminum tuinmeubelen kunnen niet echt goed tegen de winter.

 

Gelukkig hebben de fabrikanten van tuinmeubelen iets nieuws op de markt gebracht, namelijk weerbestendig materiaal voor tuinmeubelen.

 

Om te beginnen met een nieuwe term outdoor fabrics: een verzamelnaam voor materialen die aanvoelen als normale materialen, maar echt wel weerbestendig zijn. Er zijn outdoor fabrics die juist water doorlaten, maar er zijn ook die waterafstotend zijn.

 

We verdelen de verschillende outdoor fabrics in subkopjes, dat maakt het makkelijker om de verschillen te begrijpen.

 

Sunbrella

De stoffen zijn voorzien van een specifieke waterafstotende nabehandeling die het doek beschermt tegen vlekken, vloeistoffen en opspattend water, dus ook regenwater. De stoffen van Sunbrella zijn speciaal ontwikkelend om het gehele jaar buiten te kunnen gebruiken.

 

De voordelen van Sunbrella zijn: het rot en schimmelt niet, het kan gewassen worden, geen kleurverandering door UV-stralen en het plakt niet als het warm is. De stof is voorzien van ademende acrylcoating, hierdoor rolt het water eraf en trekt het er zo niet in. Ook voelt de stoel heerlijk zacht aan.

 

Daarnaast is Sunbrella makkelijk te reinigen: het vuil er simpelweg afborstelen met water en een beetje zeep. Nog een pluspuntje: de stof is verkrijgbaar in 82 verschillende kleuren en designs, zo is er voor ieder wat wils!

 

Sunproof

De stof is voorzien van een ademende beschermlaag, hierdoor rolt het water eraf en trekt het er niet in, maar de stof blijft toch ademen en plakt op deze manier niet aan uw huid vast.

 

Qua voordelen sluit het goed aan bij de Sunbrella en lijkt het er wel op: kan gewassen worden, het rot en schimmelt niet en geen kleurverandering door UV-stralen. De Sunproof stof is gemaakt van olefin en voelt daardoor wel iets ruwer aan als Sunbrella stof. 

 

Daarnaast is Sunproof makkelijk te reinigen: het vuil er simpelweg afborstelen met water en een beetje zeep. De verkrijgbaarheid qua kleuren en designs ligt bij het Sunproof materiaal wel iets lager dan bij het Sunbrella materiaal, maar toch heeft u mogelijkheden uit 30 kleuren en designs.

 

Quick dry foam

Quick dry foam (QDR), ook wel gereticuleerd schuim is schuim met een open cel structuur. Het wordt in een luchtdichte container geplaatst en dan wordt er gas aan toegevoegd. Hierna laat men het exploderen waardoor en een zeer open schuim ontstaat, wat geen vocht opneemt en zeer goed ventileert. QDR is dus een perfect materiaal om buitenshuis te gebruiken.  

 

Het schuim laat dus water en lucht door en droogt erg snel. Daarnaast is het schuim antibacterieel behandeld en dat maakt het ook nog eens schimmel- en rotwerend.

 

Een goede combinatie is om het schuim met Sunbrella of Sunproof te bekleden, zo heeft u altijd zekerheid van een sneldrogend effect. 

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxtuinmeubel.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0